top of page
Ayurvédikus Bőrápolás

Minden optimális állapotában lévő bőr rózsás, fényes, hibátlan, sima, egyenletes színű, puha, feszes és rugalmas. A fakó, vöröses, sápadt, foltos, száraz, elszíneződött, megereszkedett, duzzadt és ráncos bőr a kiegyensúlyozatlanság és a korai öregedés jelei a stressz, a rossz szokások, a környezetnek való kitettség és természetesen a nem megfelelő bőrápolás miatt. Mindezek a tünetek a bőr funkcióinak hanyatlásából erednek -  az új sejtnövekedés, az elasztin- és a kollagéntermelés, a vérkeringés, a kiválasztás, az immunaktivitás és az enzimaktivitás, amelyek megfelelő működése a bőrnek színt és fényt adnak. Ezért annak érdekében, hogy a bőr fiatal és ragyogó legyen, a szépségápolási termékeink és kezeléseink az elhalt hámsejtek eltávolítását, valamint epidermális stimulációt az új sejtnövekedés érdekében,antioxidáns tulajdonságokat a sejtek fiatalítására és helyreállítására, javult véráramlást a hajszálerekben, immunstimulációt, mélyre ható hidratálást és tápanyagokat kell biztosítaniuk, hogy feltöltsék a bőr szövetének mind a hét rétegét. Ugyanakkor semmilyen más módon nem károsíthatják az egészségünket, mivel bármi, ami a testet vagy az elmét egyensúlyhiányba hozza, egy bizonyos ponton idő előtti öregedést vagy egyéb károkat is okozhat a bőrben. A bőr tisztításának, táplálásának és hidratálásának háromlépcsős folyamata - csak a bőrtípusunknak megfelelő gyógynövények és olajak felhasználásával - teljesíti ezeket az alapvető követelményeket. 

 

A megfelelő bőrtisztítás titka, hogy megszabaduljunk az elhalt bőrsejtektől és a méreganyagoktól, amelyeket a bőr nem tud magából természetes módon eltávolítani, mint a smink, a szennyeződések, a kémiai anyagok, az eltömődött pórusok, és a fertőzéseket okozó baktériumok. Ezeket anélkül kell eltávolítanunk, hogy a bőr természetes olajait és a hidratációját megtartsuk. 

 

A legtöbb tisztítószer - beleértve a szappanokat, a samponokat és a bőrradírokat - kiszárítják a bőrt és megváltoztatják a pH egyensúlyát, így az lúgosabbá válik. A reklámok elhitették velünk, hogy a legjobb tisztítószerek azok, amelyek a leghabosabbak és patyolattiszta érzetet hagynak maguk után. Végülis ez jól hangzik, főleg azoknak, akiknek a bőrük zsíros. Viszont a test valójában mindig arra törekszik, hogy normalizálja folyamatait - vagyis egyensúlyba hozza és meggyógyítsa - így amikor eltávolítjuk a bőr természetes olajtartalmát, akkor azzal felel, hogy még több olajat állít elő a veszteség kompenzálására. Ha túlságosan kiszárítjuk a bőrt, túlzott mennyiségű olajat termel, ami a meglévő pattanások állapotát csak súlyosbítja. Természetesen, ha száraz a bőrünk, akkor nem szeretnénk azt még szárazabbá tenni, és ha érzékeny a bőrünk, akkor nem akarjuk erős vegyszerekkel és szappanokkal tovább irritálni.

 

Az ájurvéda gyógynövényes porokat használ az arc mindennapos tisztítására és hámlasztására. A gyógynövények gyengéd radírként tisztítják a szennyeződéseket, a méreganyagokat és az elhalt sejteket, de nem távolítják el a bőr szükséges nedvességét. Ugyanakkor kiegyensúlyozóak, táplálóak, gyógyítóak és teljesen mentesek a mérgező összetevőktől.

 

 

A kemény tisztítószerek használata után általában egy nyugtató arckrémet használunk, amely az alaposan lemosott természetes folyadékokat helyettesíti. 

Sajnos ezek a termékek ritkán végzik el a munkát olyan jól, mint a természet maga. Sikerük első akadálya gyakran maga a bőr. Számos termék molekuláris szinten egyszerűen túl sűrű ahhoz, hogy a szövetekbe megfelelően felszívódjon, így nem igazán jutnak el arra a sejtszintre, ahol tápanyagukat felhasználhatnák. Ehelyett az történik, hogy a fel nem szívódott hatóanyagok egy réteget képeznek a bőr felszínén - a hajbalzsamok ugyanezt a problémát okozzák a samponok káros hatásainak feloldására tett kísérlet során. Ez a réteg eltömíti a pórusokat, összegyűjti a szennyeződéseket és általában  fenntartja a száraz bőr problémáját. Ha a termék mégis behatol a bőrbe, sok esetben a tápláló és hidratáló előnyeit felülmúlja kémiai tartalmának mérgező hatása.

 

A bőr is eszik, ezért azzal szeretnénk őt táplálni, ami tiszta, természetes és kiegyensúlyozza a testet és az elmét. Az Ayurvédában csak tiszta illóolajokkal és növényi olajokkal tápláljuk a bőrt, amelyek természetesen hidratálnak, tápanyagokban gazdagok, és elég finomak is ahhoz,hogy teljesen behatolhassanak a bőrbe, így megfiatalítva a sejteket. Az illóolajok gyengéden a bőrbe masszírozva javítják a keringést és megerősítik a kötőszöveteket, ezáltal csökkentve a ráncokat. Az aromájuk segít a dósák egyensúlyban tartásában is, és maga az esszencia védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben. A túlműködő faggyúmirigyek számára az olajok használata a zsíros bőr kezelésére ellentmondásosnak tűnhet. Mégis azt ajánlom, hogy próbáld ki, adj neki egy esélyt, ha más eddig nem segített! 

 

Az illóolajok néhány perc alatt behatolnak a bőr mind a hét rétegébe, hogy ott tápanyagokat szolgáltassanak és helyreállítsák a test finom intelligenciáját. Közvetlenül a sejtekben szívódnak fel, ahol szükség van rájuk és nem hagynak zsíros érzetet a bőr felületén.

A finom illatú tápláló illóolajok után pedig vékony rétegben a szintén típusnak megfelelő hidratáló olajakat használjuk. Mindezt naponta kétszer, reggel és este is elvégezzük a csodásan ragyogó arcbőr egészségéért. 

Ezt a módszert követve nincs többé szükség tonikra, szemránckrémre és egyéb arcápolási termékre sem, a kezelés így teljes a maga egyszerűségében! 

Szeretettel várlak egy teljeskörű Ayurvédikus arckezelésre, amely során kézműves termékekkel tisztítjuk, tápláljuk, majd hidratáljuk a bőrt - mindezt egy arcmasszázs követ, majd egy facelifting kezelés marma pontok stimulálásával.

IMG_5154.jpg

Foglaljunk Neked egy időpontot!

A kezelések elérhetőek Bonyhádon, Pécsett és Budapesten.

Köszönöm a jelentkezést!

bottom of page