top of page
Nelli és Erika
IMG_1803.JPG

Janetka Nelli

 

Körülbelül 14 éve kezdtem el lelki gyakorlatokkal foglalkozni, főként azért, mert az akkori hektikus életmódom miatt álmatlanságban és szorongásban szenvedtem. Légzőgyakorlatok és meditációs technikák segítségével leltem békére és gyógyulásra. Ezután különböző holisztikus módszereket kezdtem el felkutatni, amelyek lehetővé teszik, hogy segítsek másokon is. Mikor a thai masszázst kipróbáltam, rögtön tudtam, hogy ez az én utam. Ez egy nagyon hatékony módszere az energia irányításának és áramoltatásának a testen belül a blokkok feloldása mellett. 

300 órás képzésemet a Toronto School of Thai Massage-ban végeztem 2014-ben, mely magában foglalta a következő területeket: tradicionális thai masszázs, terápiás thai masszázs, ‘SEN’ vonal terápia, dinamikus thai masszázs, thai masszázs várandósoknak és időseknek, valamint thai herbál masszázs. 

 A másik két “szenvedélyem” a jóga és az ayurvéda, melyek mély átalakulást hoztak az életembe mindennapos gyakorlásuk által. 2016 óta vagyok oktató és tanuló ezen a csodálatos úton, melynek bölcsességét szívből, szeretettel osztok meg másokkal is. Hatha- (200 óra - Asram Jógastúdió, Budapest, 2016), ájurvédikus- (100 óra - Jai Wellness, Toronto, 2018), illetve vinyasa jógát (20 óra - MazeOn Yoga, 2019) és jóga nidrát (50 óra - Jai Wellness, 2020) oktatok.

Jelenleg egy 300 órás Ájurvéda- és Jógaoktatói továbbképzést végzek (Jai Wellness), melynek témái többek közt a mentális egészség, női egészség, yin jóga és marma, terápiás jóga, ayurvédikus konyha és egészség. Foglalkoztat a permakultúrás életmód és természetes építkezés (100 óra - PDC tanfolyam - O' Fojo Permaculture, 2019).

Több év mexikói es kanadai kaland után végül hazatértem Magyarországra és szeretettel várlak Pécsett, Bonyhádon, illetve Budapesten. 

 

 

Győrfi Erika - hatha jóga, kismama és babamama jóga, yin jóga  

 

2016-ban váltam jógaoktatatóvá Magyarországon. Ez életem egyik legjobb döntése volt. A jóga nagy transzformációkon segített át és gazdagította az életem. Csodálatos megtapasztalni, ahogy egyre tudatosabb lettem a fizikai testemre és a testtudatosság által mélyebb rétegeket fedeztem fel magamban és kerültem közelebb a lelkemhez. A vizsgám után hamar lehetóséget kaptam az oktatásra. Kezdetben a dinamikusabb,erőteljesebb gyakorlások voltak előtérben. De a jóga gyakorlás többet nyújt, mint fizikai gyakorlatok. Megnyitja az ajtót a mélyebb tudatosság felé és segít kapcsolódni igaz lényeddel. Miközben a fizikai tested megismered és erősíted, megnyílik a tér a visszacsatolásra, önelemzésre és spirituális fejlődésre. Az évek során egyre inkább megtanultam, hogy hogyan tudom a matracon tapasztaltakat az életembe beépíteni. Erősebb és nyugodtabb lettem. A matracon és az életemben is. És ez érezhető volt az óráim dinamikáján is. Az elmúlt évben a gyakorlásom a nőiesebb oldal felé fordult, mint édesanya, kismama-és baba jóga és yin jóga oktató. Ahogy a jógában az út a cél, így várandóság nélkul sincs születés. Az egyensúly megtartásáért az életemben néha erőteljesebb gyakorlások is helyet kapnak a jógaszőnyegemen és a hosszútávfutást is mindennapjaim része. Érzem, hogy életfeladatom, hogy embereknek és leginkább nőknek segítsek  ezen az önismereti úton,amit a jóga nyújt. Tapasztalom és szeretném másokkal megosztani milyen változások lehetségesek a tudatosság által és így a harmónia megélése a test, lélek és szellem között.

 

bottom of page